~ Juhlaleiri - Kruunu ja Valtikka 15 vuotta ~

PELIESITTELY TIETOJA SÄÄNNÖT ILMOITTAUTUMINEN VIDEOT

 

TIETOJA

Leirin peli sijoittuu siis varhaiskeskiaikaiseen fantasia-maailmaan, jossa vaanivat monet vaarat (eivät oikeat vaarat, vaan pelin sisäiset; kuvitteelliset). Pelaajien turvallisuus on ensisijalla. Taistelut käydään ns. bofferi-aseilla, jotka on tehty varta vasten turvalliseen miekkailuun. Ennen leiriä pelaajille lähetetään järjestäjän toimesta valmiiksi kirjoitetut roolihahmot jotka on kirjoitettu heidän toivomusten mukaan, jotka jokainen kertoo ilmoittautumisen yhteydessä. Jokainen pelaaja eläytyy saamaansa rooliin seikkailun ajan. Rooli voi olla soturi, metsästäjä, velho tai noita jne. Mitä enemmän pelaajat panostavat hahmoihinsa (käyttäytyminen, pukeutuminen), sitä parempi on pelin tunnelma. Olisikin mukavaa, jos kaikki pelaajat kykenisivät pukeutumaan edes jotenkin keskiaikaisen näköisesti. Asusteiden ei kuitenkaan tarvitse olla näyttäviä tai kovinkaan vakuuttavia, mutta pienikin yritys tekee ihmeitä pelille.

Pukeutumista peliin voi etsiä vaikka kierrätyskeskuksista tai kirpputoreilta. Rooliin pukeutumiseen voi erikseen kysyä vinkkejä Atte Kotilaiselta.

Huom. Vaatteet saattavat ja todennäköisesti tulevat likaantumaan leirin seikkailun aikana.

Milloin ja Missä?
Leirin peli alkaa lauantaina klo 12, ja loppuu sunnuntaina iltapäivällä (klo 14-16). Pelipaikkana on siis Horonjärvi, alla on ajo-ohjeet Saarijärven keskustasta. Nuorisotalon pihasta järjestetään lisäksi auto-letka. Jonoa johtaa joku järjestäjistä ja osallistujat voivat tulla kyydeillään perässä. Letka lähtee n. klo 11:20.

Horonjärvelle pääsette ajamalla n. 14 kilometriä pois päin Saarijärven keskusta Kannonkoskentietä pitkin, kunnes käännytään oikealle Tiilikantielle. Tiilikantietä pitkin ajetaan n. 3 kilometriä, kunnes Horojäven leirintäalue näkyy oikealla. Kannonkoskentien varteen on laitettu Kruunu ja Valtikka-leirin kyltti oikean risteyksen kohdalle ja Tiilikantielle kyltti leirintäalueen risteykseen.

Vältä tulemasta paikalle liian aikaisin.

Maksu:
Peli maksaa ROPE-kerholaisille 30 euroa, muille osallistujille 40 euroa. Maksaminen tapahtuu ennen pelin alkua käteisellä pelipaikalla, huolehdi tasaraha mukaan.

Maksuun sisältyy ohjatun pelaamisen lisäksi ruokailut, majoitus, lainavarusteet ja vakuutus pelin ajaksi. Leiri on siis sisältöönsä nähden erittäin halpa.

Juhlaleiristä kuvataan dokumentti:
Juhlavuoden kunniaksi (Kruunu ja Valtikka täyttää 15 vuotta) leirillä kuvataan dokumentti leirin toteutuksesta ja sen tekijöistä. Vaikka kamera saattaa ajoittain pyöriä ja kuvata sinun suuntaasi, ei hätää! Kuvamateriaalia mistä leiriläisen voi tunnistaa ei tulla käyttämään dokumentissa tai julkaisemaan yhtään missään. Dokumentti keskittyy leirin järjestäjiin ja kamera keskittyy heihin. Dokumentin kuvaajasta (yksi leirin järjestäjistä) ei siis tarvitse välittää eikä tarvitse pelätä kuviensa päätyvän julkisuuteen.

Ruokailut:
Lauantaina iltapäivällä, lisäksi illalla tarjolla juhlaruoka / iltapala. Yöllä todennäköisesti paistellaan nuotioilla makkaraa yms. Sunnuntaina on tarjolla runsas aamupala ja seikkailun päätyttyä on pieni tarjoilu ennen kotiin lähtöä.

Huom. Lauantaiaamuna kannattaa toki syödä runsas aamiainen ennen leirille tuloa, jotta jaksaa seikkailla iltapäivän ruokailuun asti. Ruokailua varten tulee ottaa omat ruokailuvälineet.

Yöpyminen:

Pelialueella on mökkejä, joihin voivat mennä nukkumaan ne, jotka oikeasti haluavat nukkua. Mökeissä on siis oltava nukkumarauha, eikä niiden sisällä tai välittömässä ympäristössä saa meluta. Vaihtoehtoisina nukkumapaikkoina toimii heimojen leireihin valmiiksi pystytetyt teltat, jotka ovat myös rauhoitettuja yön ajaksi nukkumista varten. Pakko ei ole kenenkään nukkua, vaikka lepo suotavaa ehkä onkin. Ottakaa mukaan yöpymiskamppeet (Makuupussi, retkipatja jne..)

Huom! Jotkut tuovat ja nauttivat kofeiinipitoisia juomia leireillä. Vanhempien olisi hyvä keskustella ennen leiriä lastensa kanssa ja sopia, mikä on sopiva määrä kahvia tai ns. energiajuomia leirillä. Haluamme painottaa että paras keino väsymyksen torjuntaan ja hauskanpidon takaamiseen on nukkua/levätä riittävästi leirin aikana!

Puhelimet:
Puhelimet pidetään äänettömällä tai pois päältä leirin seikkailun ajan, jotta leiriläiset voivat keskittyä rauhassa seikkailuun. Leirin seikkailun aikana vanhemmat tavoittavat leiriläiset soittamalla leirin järjestäjille: Atte Kotilainen (puh. 050-3596 651) tai Antti Sivonen (Puh. 044-4598 750).

Mitä mukaan?
Suositeltujen roolivaatteiden lisäksi vaihtovaatteita, mm. sukat. Kengät jotka pitävät vettä on hyvä olla, kumi- tai nahkasaappaat sopivat hyvin rooliasuun. Lenkkaritkin tietty käyvät, mutta niitä olisi hyvä naamioida keskiaikaisemmiksi. Lisäksi lämpimät vaihtovaatteet mukaan (Villasukat, pitkähihainen paita, kunnon takki, lämpimät housut, kunnon kengät..) yöllä voi olla oikeasti kylmä, jopa hallaa. Yöpymiskamppeet mukaan (Makuupussi, retkipatja jne..) Ruokailua varten tulee ottaa omat ruokailuvälineet. Lisäksi voi ottaa tietty kaikkea mitä luulee tarvitsevansa, esim. hyttysmyrkkyä, taskulampun, pientä naposteltavaa… Omien juomien tuominen on jopa suositeltavaa (alkoholin nauttimien on luonnollisesti ehdottoman kiellettyä). Pelin aikana majatalosta saa juotavaa, mutta helteen sattuessa (valitettavan epätodennäköistä) omat hörpittävät saattavat osoittaa arvonsa.

Huom! Jos tulet leirille oman telttasi kanssa, ilmoita siitä ilmoittautumisen yhteydessä.

Kaikkiin mahdollisiin ja joihinkin mahdottomiin kysymyksiin saa vastauksen ennen peliä soittamalla: Atte Kotilainen: 050-359 6651 tai sähköpostilla: atte.kotilainen@hotmail.com

Saarijärven Kaupungin nuorisotoimi
Antti Sivonen, nuoriso-ohjaaja
Puh. 044-4598 750
E-mail: antti.sivonen@saarijarvi.fi

 
PELIESITTELY TIETOJA SÄÄNNÖT ILMOITTAUTUMINEN VIDEOT