~ MENETETTY MAA ~

PELIESITTELY TIETOJA SÄÄNNÖT ILMOITTAUTUMINEN VIDEOT

 

TIETOJA

Peli sijoittuu siis varhaiskeskiaikaiseen fantasia-maailmaan, jossa vaanivat monet vaarat (eivät oikeat vaarat, vaan pelin sisäiset; kuvitteelliset). Pelaajien turvallisuus on ensisijalla. Taistelut käydään ns. bofferi-aseilla, jotka on tehty varta vasten turvalliseen miekkailuun. Mitä enemmän pelaajat panostavat hahmoihinsa (käyttäytyminen, pukeutuminen), sitä parempi on pelin tunnelma. Olisikin mukavaa, jos kaikki pelaajat kykenisivät pukeutumaan edes jotenkin keskiaikaisen näköisesti. Asusteiden ei kuitenkaan tarvitse olla näyttäviä tai kovinkaan vakuuttavia, mutta pienikin yritys tekee ihmeitä pelille.
Pukeutumista peliin voi etsiä vaikka kierrätyskeskuksista tai kirpputoreilta. Rooliin pukeutumiseen voi erikseen kysyä vinkkejä Atte Kotilaiselta.

Milloin ja Missä?
Peli alkaa lauantaina klo 12, ja loppuu sunnuntaina iltapäivällä (klo 14-16). Pelipaikkana on siis Horonjärvi, hahmotietojen ohessa saat ajo-ohjeet Saarijärven keskustasta. Nuorisotalon pihasta järjestetään auto-letka. Jonoa johtaa joku järjestäjistä ja osallistujat voivat tulla kyydeillään perässä. Letka lähtee n. klo 11:20.

Maksu:
Peli maksaa ROPE-kerholaisille 30 euroa, muille osallistujille 40 euroa. Maksaminen tapahtuu ennen pelin alkua käteisellä pelipaikalla, huolehdi tasaraha mukaan.

Maksuun sisältyy ohjatun pelaamisen lisäksi ruokailut, majoitus, lainavarusteet ja vakuutus pelin ajaksi. Peli on siis sisältöönsä nähden erittäin halpa.

Ruokailut:
Lauantaina iltapäivällä ja sunnuntaina aamupäivästä, lisäksi tarjolla runsas ilta- ja aamupala. Yöllä todennäköisesti paistellaan nuotioilla makkaraa yms.
Lauantaiaamuna kannattaa toki syödä runsas aamiainen, jotta jaksaa seikkailla päivälliseen asti. Ruokailua varten tulee ottaa omat ruokailuvälineet.

Yöpyminen:
Pelialueella on mökkejä, joihin voivat mennä nukkumaan ne, jotka oikeasti haluavat nukkua. Mökeissä on siis oltava nukkumarauha, eikä peli ole käynnissä niiden sisällä tai välittömässä ympäristössä. Vaihtoehtoisina nukkumapaikkoina toimii heimojen leireihin valmiiksi pystytetyt teltat, jotka eivät kuitenkaan ole rauhoitettuja. Leirit ovat siis pelialuetta läpi koko pelin, ja teltoissa lepäilevät saavat olla varuillaan hyökkäyksistä. Pakko ei ole kenenkään nukkua, vaikka lepo suotavaa ehkä onkin. Ottakaa mukaan yöpymiskamppeet (Makuupussi, retkipatja jne..)

Mitä mukaan?
Suositeltujen roolivaatteiden lisäksi vaihtovaatteita, mm. sukat. Kengät jotka pitävät vettä on hyvä olla, kumi- tai nahkasaappaat sopivat hyvin rooliasuun. Lenkkaritkin tietty käyvät, mutta niitä olisi hyvä naamioida keskiaikaisemmiksi. Lisäksi lämpimät vaihtovaatteet mukaan (Villasukat, pitkähihainen paita, kunnon takki, lämpimät housut, kunnon kengät..) yöllä voi olla oikeasti kylmä, jopa hallaa. Yöpymiskamppeet mukaan (Makuupussi, retkipatja jne..) Ruokailua varten tulee ottaa omat ruokailuvälineet. Lisäksi voi ottaa tietty kaikkea mitä luulee tarvitsevansa, esim. hyttysmyrkkyä, taskulampun, pientä naposteltavaa… Omien juomien tuominen on jopa suositeltavaa (alkoholin nauttimien on luonnollisesti ehdottoman kiellettyä). Pelin aikana majatalosta saa juotavaa, mutta helteen sattuessa (valitettavan epätodennäköistä) omat hörpittävät saattavat osoittaa arvonsa.
Huom! Jos tulet leirille oman telttasi kanssa, ilmoita siitä ilmoittautumisen yhteydessä.

Kaikkiin mahdollisiin ja joihinkin mahdottomiin kysymyksiin saa vastauksen ennen peliä soittamalla: Atte Kotilainen: 050-359 6651 tai sähköpostilla: atte.kotilainen@hotmail.com

Saarijärven Kaupungin nuorisotoimi
Antti Sivonen, nuoriso-ohjaaja
Puh. 044-4598 750
E-mail: antti.sivonen@saarijarvi.fi

 
 
PELIESITTELY TIETOJA SÄÄNNÖT ILMOITTAUTUMINEN VIDEOT